Wooninspiratie opdoen

Een nieuw huis gekocht of gehuurd of toch liever je eigen woning een make-over geven? Wooninspiratie opdoen is ontzettend belangrijk. Van een huis een thuis maken is namelijk een stuk lastiger dan gedacht. Sfeer toevoegen doe je niet alleen met wat meubels, het gaat om het totaalplaatje. Wij zijn groot fan van Pinterest om wooninspiratie op te doen, jij ook?

Volg Jaloezieenverkoop.nl op Pinterest

Inspiratie woonkamer

De woonkamer is dé kamer waar jij de meeste tijd doorbrengt (als je wakker bent, natuurlijk). Zorg er dan voor dat de woonkamer leuk is ingericht, zodat het direct leuker is om je tijd hier door te brengen. Maak het knus met accessoires, stem kleuren goed op elkaar af en zorg voor voldoende sfeer. Sfeerlampen doen het altijd goed, maar natuurlijk licht is net zo belangrijk. Jaloezieën zorgen voor een mooie, gefilterde lichtinval in huis. Zo kan je je jaloezie laten afwerken met ladderband in de kleur van je meubels, interieur of accessoires. Een mooie balans zorgt voor sfeer en rust in huis.

wooninspiratie sfeer toevoegen jaloezieen op maat

Inspiratie slaapkamer

Naast de woonkamer is de slaapkamer een ruimte in je woning waar je veel tijd doorbrengt. Ook hier is dat warme gevoel belangrijk. Maar ga niet te snel aan de slag met accessoires. In de slaapkamer zijn kleuren als rood, bruin en oranje een echte no-go. Deze tinten hebben effect op je stemming. Je raakt er ‘opgewekt’ van in plaats van slaperig. Kleuren die je helpen om een optimale nachtrust te behalen, zijn blauw, grijs, lila/paars en taupe. Dit zijn kleuren met een koele ondertoon die een rustgevend effect op je stemming hebben.

Snel in slaap vallen en ook echt tot je wekker doorslapen? Zorg dat de slaapkamer opgeruimd is. Kleding op de grond, een teveel aan accessoires of slechte raamdecoratie is niet aan te raden. Houdt de ruimte clean en zorg ervoor dat er geen natuurlijk licht binnen komt. Vooral in de zomer komt de zon vroeg op. Een verduisterend rolgordijn is daarbij een echte must. En met een mooie sierkap maak je jouw rolgordijn net wat luxer!

Meer inspiratietips ontvangen?

Lukt het je maar niet om van jouw huis een ‘thuis’ te maken? Wil je gratis meetadvies voor raamdecoratie of weet je niet goed welke woontrends je wel en/of niet moet kiezen binnen je huidige interieur? Stuur ons vrijblijvend een mailtje! Wij helpen je graag, want wij weten als geen ander dat thuiskomen in een huis met veel sfeer ontzettend fijn is.